Bigadiç 4. Geleneksel Et ve Süt Festivali, 11-13 Mayıs günleri arasında yaklaşık 40.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ nın da katılım gösterdiği festivalde yerel halkın ve şehir dışından gelenlerin festivale ilgisi büyüktü.
Bigadiç’te üretilen ve ülkede önemli bir pazar payına sahip ev ve süt ürünlerinin tanıtımını sağlamak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftasında düzenlenen Geleneksel Bigadiç Et ve Süt Festivali kapsamında; 11 Mayıs Cuma günü Bigadiç’in Cevizli Mevkii’nde düzenlenen Geleneksel Altıkaraağaç Dedesi Lokma Hayrı yapıldı. Katılımın çok yoğun olduğu program sabah 10:30’da Türbe başında okunan Mevlid-i Şerif ile başlayıp, misafirlere lokma ve çeşitli ikramlarla devam edildi. Daha sonra kortej yürüyüşü ve ilçe merkezindeki Yüzüncü Yıl Parkı’nda öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile devam eden program, Bigadiç Belediyesi tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafçıların ödüllerinin verilmesi ve Fotoğraf Sergisi’nin açılışı töreni ile devam etti.
Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Veterinerlik Fakülteleri işbirliği ile düzenlenen en güzel buzağı, koç, kuzu, ve oğlak yarışmasına kadar birçok yarışma festivali renklendirdi.
Festivale; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, protokol üyeleri, STK temsilcileri, oda başkanları ve on binlerce vatandaş katıldı.
Tüm katılımcılara sınırsız et kavurma, patlıcanlı bulgur pilavı, ayran ve sütlaç ikramı yapıldı. Balıkesir Haykoop olarak stant açtık. Festivale katılan misafirlerimize yaklaşık 800 litre yayık ayranı ikram ettik.
Haykoop Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin kuzgun, En Güzel Buzağı Sütçü Kombine Irk 3-4 aylık Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.