
Başkanımız Faruk ÖZEN asgari ücrete son yıllarda yapılan zamların çalışanlar için olumlu olarak değerlendirebileceğini ancak asgari ücrete endeksli olarak artan bağkur priminin de çiftçiler açısından ödenemez seviyede olduğunu söyledi.
Başkan Özen bu açıklamayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ ‘nin Balıkesir ziyaretinde yaptığı sektör temsilcileri toplantısında dile getirdi ve şunları söyledi;
Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir PAKDEMİRLİ Balıkesir ziyaretinde biz kooperatif, oda ve birlik başkanları ile özel bir toplantı düzenledi. Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve Ankara’dan gelen 10 Genel Müdür ile birlikte yapılan bu toplantıda bizlerden sektörün sorunlarını dinledi. Diğer başkan arkadaşlarla birlikte yemden, gübreye çiftçinin sorunlarını aktardık. Ben Bakanımıza soru olarak Orman köylüsünün tahsis sorununu, kooperatiflerin makine ekipman desteğinden daha fazla ve mevzuatı daha sade olarak yararlanmasını ve çiftçinin bağkur primini dile getirdim.
Bakan PAKDEMİRLİ ‘nin köydeki gençler köyü bırakıp AVM’lere asgari ücretli bekçilik yapmaya gitmemeli sözüne istinaden; “- Bu fikrinize katılıyoruz ancak aylık 1.055 TL bağkur primi çiftçimizin gözünü şehre yöneltiyor bu sebeple özellikle genç ve orta yaşlıların bağkur primlerine destek verilmesi gerekiyor dedim. Tarım sektörüne yeni yatırımcı kazandırmak için verilen hibeler yerine öncelikli amacın mevcutları tutmak olması gerektiğini savundum.
Başkan ÖZEN; Bakan PAKDEMİRLİ ’nin cevap olarak bu konuda bizim düşüncemizde sizinle aynı, köydeki insanların eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalarımız var inşallah bir çözüm üretmek istiyoruz dedi.