KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ KUTLANDI


KOOPERATİFÇİLİK DEMEK; REFAH DEMEK, GELİR ADALETİ DEMEK, DAYANIŞMA EKONOMİSİ DEMEKTİR.

Başkan Faruk ÖZEN; "Dünya Kooperatifçilik Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada dünyada ilk kooperatif bundan 178 yıl önce kurulmuş. O zaman kooperatif kuran insanlar içinde bulundukları zor şartlardan kooperatif kurarak kurtuldular. Kooperatifçilik 178 yıl önce neyi hedefliyorsa bugün de aynı hedefler için kuruluyor, İnsanların refahıiçin, gelir dağılımından adil pay almaları için ve dayanışma kültürü ile yeni bir ekonomik model oluşturmak için kooperatifleşmeden başka seçenekleri yok" dedi,https://balikesirhaykoop.com.tr:81

Büyükşehir Belediyenin destekleriyle Pamukçu Agiros Otelde gerçekleşen toplantıya ilçelerden kooperatif başkan, yönetici ve ortaklarından yoğun katılım oldu.

Eski Bakanlardan Kürşat Tüzmen'in sürpriz konuk olarak katıldığı etkinlikte protokol üyeleri arasında Milletvekili Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, İlçe Belediye Başkanları İsmail Avcu, Dinçer Orkan, Yusuf Cengiz, Nurettin Güney ve İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ve Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula vardı.

TV programcısı Cem Seymen'de katılımcılara kooperatifçilik ve tarım ekonomisinde markalaşma konusunda anlatım yaptı.

 

;