TKDK ON ÜÇÜNCÜ ÇAĞRI DÖNEMİ BAŞLADI


TKDK BALIKESİR İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ZİYARETİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), On Üçüncü Çağrı ilanına çıktı. Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ve “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirleri kapsamında başvurular kabul edilecektir.

Balıkesir TKDK İl Koordinatörü Murat KAR ve Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Nevzat GÖKSU, Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk ÖZEN ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hüseyin ÖZCAN’ ı ziyaret etti.

Daha önceki çağrı döneminde bütün aşamaları birliğimizin Danışmanlık ve Proje Birimi Personeli Furkan ÖKSÜZOĞLU tarafından hazırlanan projeler için övgüyle bahseden Murat KAR, yeni çağrı döneminde de hız kesmeden kooperatiflerin bu hibelerden yararlanmaya devam etmesi gerektiğine değindi. Özellikle Süt Toplama Tesisi konusunda çok faydalı makine-ekipman ve araç desteklerinin bulunduğunu belirten Murat KAR, bu çağrı döneminin hibe oranı şahıslara %50 iken kooperatif başvurularında %60 oranında olduğuna değindi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk ÖZEN,  On Birinci Çağrı Döneminde TKDK Makine Parkı desteğinden kooperatiflerimize %65 hibeli 6.148.674,65 TL’lik proje hazırladığımızı ve bu projelerden toplamda 3.889.388,36 TL’lik hibenin proje sahibi kooperatiflerimizin kasasına girdiğini belirtti. Başkanımız Faruk ÖZEN; Biçerdöver, Mibzer, Silaj Makinesi, Ekim Makinesi, Römork, Yem Karma Makinesi gibi çiftçilerin sık sık ihtiyaç duyduğu toplamda 21 adet tarım makinesinin hazırladığımız %65 hibeli projeler sayesinde kooperatiflerimizin Makine Parkına dahil olarak proje sahibi Kooperatiflerimizin ortaklarının hizmetine sunulduğunu belirtti. Yeni Çağrı Döneminde de aynı şekilde talepte bulunan kooperatiflerimizin, bünyemizde bulunan Proje ve Danışmanlık Birimi tarafından Proje Dosyalarının hazırlanacağını belirtti.

On Üçüncü Çağrı Dönemi Başvurular 04.09.2023 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır.

Online Proje Başvuru Sistemi 26.09.2023 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır.

Başvuruların son teslim tarihi 28.09.2023, saat 18:00’dir.

Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

 

;