KOOPERATİFLERDE KADIN VE GENÇLERİN ROLÜNÜ ARTTIRACAK PROJE ÇALIŞMASI


T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Almanya Federal Gıda Tarım Bakanlığı ile ortaklaşa başlatılan Kooperatiflerde Kadın ve Gençlerin Rolünün Güçlendirilmesi Projesi hazırlık çalışmaları kapsamında 2023 yılında tamamlanan Türk Alman Kooperatif Birlikleri İş birliği projesi paydaşları arasında yer alan Denizli Köykoop Bölge Birliği ve Balıkesir HAYKOOP Bölge Birliğine ziyaretlerde bulunuldu.

Kooperatif ve Birliklerle ortaklaşa yapılan çalışmaları yerinde tespit etmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Alman Federal Gıda Tarım Bakanlığı ile ortaklaşa başlatılan “Kooperatiflerde Kadın ve Gençlerin Güçlendirilmesi Projesi” Denizli ve Balıkesir’de gerçekleştirildi.

BAŞKANLAR YAPILAN ZİYARETLERLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

2023 yılında tamamlanan Türk Alman Kooperatif Birlikleri İş birliği Projesi paydaşları arasında yer alan Denizli Köykoop Bölge Birliği ve Balıkesir HAYKOOP Bölge Birliği’ne ziyarette bulunan kooperatif başkanları yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu.

BALIKESİR HAYKOOP’A HAYRAN KALDILAR

Kadın ve Gençlik Güçlendirilmesi Projesi kapsamında ikinci toplantı Balıkesir’de düzenlendi. Balıkesir HAYKOOP’ ta gerçekleştirilen sunum ve ardından yapılan tanıtıcı gezi ile Birliğin çalışmaları gelen başkanlara aktarıldı.

Balıkesir HAYKOOP’ un çalışmalarını kooperatif başkanlarına aktaran Birlik Müdürü Merve Çakır Balıkesir HAYKOOP hakkında bilgiler verdi. Yapılan sunumun ardından Balıkesir’in Pamukçu Mahallesinde bulunan Yem Tesisinde incelemelerde bulunan heyet burada yapılan gezi sonunda değerlendirme toplantısıyla Balıkesir HAYKOOP’ un başarılı bir kooperatif olduğunu ifade ederek, “Denizli’den sonra Balıkesir’de bulunan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Yapılan çalışmaları tebrik ediyoruz. Başta Balıkesir HOYKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen’e ve çalışma arkadaşlarına bu gayretlerinden ve başarılarından dolayı tebrik ederiz. Yapılan çalışmalar bizlere fikir verdi. İnşallah bizlerde kendi şehirlerimize döndüğümüzde bu gibi çalışmalar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Kooperatif ve Birliklere fikir vermek amacıyla yapılan ziyarete Balıkesir, Aydın, Çanakkale, Denizli, Eskişehir ve İzmir illerinden temsilciler katıldı. Etkinlikte Köykoop Merkez Birliğini temsilen yönetim kurulu üyesi Osman Özkan, HAYKOOP Merkez Birliği Başkan Yardımcısı ve Balıkesir HOYKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen de yer aldı.

;