'SAĞIM HİJYENİ-SÜT KALİTESİ VE İYİLEŞTİRME OLANAKLARI'


 

 

Kadın üreticilerimize yönelik ‘Sağım Hijyeni-Süt Kalitesi ve İyileştirme Olanakları’ eğitim seminerine Kooperatif ortaklarımızın eşleri ve kadın ortaklarımızın katılım sağladığı bilgilendirme toplantısı Balkonuk Center'de gerçekleştirildi.

 

Eğitim seminerine yoğun katılım gösteren Kooperatif ortaklarımız ve eşleri seminerde konuşan Doç. Dr. Nurcan Karslıoğlu Kara’nın anlattıklarını dinleyerek bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu.

"HER KONUDA OLDUĞU GİBİ SÜT KONUSUNDA DA HİJYEN ÖNEMLİ"
Doç. Dr. Nurcan Karslıoğlu Kara, "Öncelikle bizleri bir araya getiren Balıkesir HAYKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen'e, Yönetimine ve ekibine teşekkür ederim. Teknoloji ilerledikçe sağım teknikleri de ilerlemekte. Her konuda olduğu gibi süt konusunda da hijyen önemli. Sağım yaparken hijyen süt kalitesi de değişim gösteriyor" dedi.

SAĞIM HİJYENİNDE 4 T KURALI
* AHIRIN TEMİZLİĞİ
* İNEKLERİN TEMİZLİĞİ
* SAĞIMCININ TEMİZLİĞİ
* ALET EKİPMAN TEMİZLİĞİ diye 4T kuralı uygulanmalıdır.

Sağım hijyeninde 4T Kuralına değinen Doç. Dr. Nurcan Karslıoğlu Kara, "Ahırın Temizliği, İneklerin Temizliği, Sağımcının Temizliği ve Alet Ekipman Temizliği başlıkları altında 4T kuralına uyulması gerekmektedir. İnekler arasındaki hierarşi, gruplandırma ve uygun bakımın sağlanması, süt veriminin ve hayvan refahının açısından önemlidir" diye konuştu.

 

;